(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-9741094319890633", enable_page_level_ads: true });
X
    Kategoriler: Güzellik

Cilt Bakımında Yapılan Hatalar

Kusursuz görünen ışıl ışıl cilde sahip olanlar bile ara ara sivilceler ile uğraştıklarını ya da temizlenmemiş makyajlarıyla yatağa girdiklerini itiraf ederler. Cildimize iyi davranmazsak, zamanla problemlerle baş edemez hale gelebiliriz. Cilt bakımı sırasında dikkat edilmesi gereken önemli kuralları sizin için derledik…

HİJYEN

Hijyen her alanda olduğu gibi cilt konusunda da ilk sırada geliyor. Gün içinde sık sık ellerinizi dezenfekte etmek, sürekli elinizin altıda olan bilgisayar ve telefonlardan yayılan bakterileri cildinize bulaştırmamak için de önemlidir.

MAKYAJLA UYUMA

Aslında herkesin çok iyi bildiği bir bilgi olmasına rağmen uygulanmasında nedense zorluk çekiliyor. Hâlbuki her gece yatmadan önce hem göz hem yüz makyajını temizlemek cilde nefes aldırıyor. Uykuda yenilenecek olan cildi, makyaj olmasa bile temizlemek yapılması gerekenlerin en başında yer alıyor.

SİVİLCELERDEN UZAK DUR

Evet, sivilceler herkesin aynı oranda canını sıkıyor. Ancak onları sıkıp patlatmaya çalışarak daha güzel bir cilt elde edilemez. Bu sadece bakterilerin yayılmasına ve daha fazla sivilce oluşumuna neden olur. Başa çıkamadığınız nokta da ise bir doktora görünmek yapacağınız en mantıklı iş olur.

SIKLIKLA PEELİNG YAPMA

Cildinizin daha iyi olması için yaptığınız bakımlar, aslında sandığınız kadar da dost değiller size. Bir süre sonra hem nem kaybına hem de ciddi bir kuruluğa yol açar. Bu nedenle cilde yüklediğiniz bakımları kararında bırakmalı, yeterince nemlendirmeye özen göstermelisiniz.

GÜNEŞTEN UZAK DUR!

Birçok insanın farkında olmadan cildine verdiği zararlardan biri de güneşten korunmamaktır. Güneşlenmek kadar günlük hayatta korumasız dışarı çıkmak da doğru bulunmuyor. Güneşin zararları ışınlarını cildinizden uzak tutacak bir koruyucu, çantanızın demirbaşı olmalı.

DÜZENLİ UYKU

Cildin kendisini uykuda yenilediğini bilmek ve buna fırsat vermek, bakım için atılacak en zahmetsiz adımdır. Yeteri kadar uyuduğunuzda cildinizdeki değişimleri kısa zamanda göreceksiniz.

ÜRÜNLERE DİKKAT!

Daha güzel görünmek için yapılan makyajlarda, kullanılan ürünler kadar ürünlerin içerik listesi ve son kullanma tarihi de dikkat etmeniz gereken ayrıntılardır.

modamanya:
İlgili Yazılar