Alkali Beslenme
Güncel Oca 19, 2017
Alkali bünye ne anlama geliyor? Bünyenizi alkali bünyeye çevirerek daha sağlıklı olabileceğinizi biliyor muydunuz? Peki bunun için neler yapılmalı?
İnsan vücudunda dolaşan kan, içeriğinde alkali barındırır. Hafif miktarda olan bu alkali şöyle belirtilebilir, vücudun pH değeri 7.35 ile 7.45 arasındadır olduğundan, 7 sıfır noktası olarak kabul ediği var sayılırsa 7 üzeri alkalik bünyeye 7 altı ise asidik bünyeye işaret eder. Bu değerler kan testi ile öğrenileceği gibi tere, idrara, dışkıya ve ağız kokusuna bakılarak da vücudun asit oranının arttığı anlaşılabilir. Böyle bünyeler asidiktir ve alkali beslenmeye önem verilmelidir. Alkali beslenmeye devam edildiği taktirde bünyenin bu şikayetlerden yavaş yavaş arındığı fak edilecektir. Doktorlar da sıkça alkali beslenilmesi gerektiğini belirtiyor. Nobel ödüllü bilim insanı Dr. Otto’nun yaptığı araştırmaya göre, kanserli hücreler, alkali olmayan ve oksijensiz vücutlarda şeker ile fermente olarak büyüyor. Bu durum da daha çok alkali beslenmenin, hareketli bir yaşamın, bol oksijen alınabilecek, sigara gibi zararlı maddelerin olmadığı ortamlarda bulunmanın önemi öne çıkıyor.
Asidik gıdalar arasında; hemen bütün işlenmiş ve paketlenmiş ürünler, işlenmiş etler, paketli gıdalar, beyaz un, beyaz şeker, pasta, kurabiye, cips, ketçap, mayonez, gazlı içecekler, kızartmalar, fast food yiyecekler gösterilebilir.
Ayrıca, aşırı sinir, stres, hareketsizlik, öfke ve kıskançlık da bünyenin asidik olmasını ve vücuttaki asit oranının artmasını sağlayan etkenler arasında bulunmaktadır.
Amaan… Vücudum asidik olsa ne, alkali olsa ne diyerek gerekli önemi vermezseniz; karşılaşabileceğiniz problemler arasında depresyon, kanser gibi ciddi hastalıklar vardır. Alkali bir vücuda sahip olmak hiç de zor bir şey değil! Tek bir kuralı var alkali beslenmek!
Peki nasıl alkali beslenilir?
Öncelikle içtiğiniz suyun pH değerinin sandığınızdan daha önemli olduğunu bilmelisiniz. İçilen suların pH değeri 7’den ne kadar yüksekse tüketilen su da o kadar alkalidir. Bol bol su içmek daima tavsiye edilen beslenme şekilleri arasında.
Yüksek alkali elde etmek için elma sirkesi, karbonat ve limon kullanmak yeterli olacaktır. Bunlardan herhangi birini içtiğiniz suyun içine eklediğiniz taktirde içilen suyun suyunuzun alkali seviyesini arttıracaktır.
Çiğ sebzeler, bünyenin alkali olmasında en büyük etkenlerden bir diğeri. Salatalık, zencefil, kuşkonmaz, ıspanak, kırmızı ve kara turp, brokoli, pazı alkali değeri oldukça yüksek besinlerden bazıları. Ayrıca özellikle yeşil sebzelerin sularını içmek de, alkali bünyeye sahip olmak ve depresyon ve kanser gibi kötü rahatsızlıklardan korunmak için yapılabileceklerden. Diğer taraftan, alkali konusunda en önemli husus kullanılan yağ seçimi. Balık yağı, keten tohumu yağı, ve zeytinyağı vücut için en iyi yağ seçiminden olacaktır.