ONLİNE TERAPİYE YAKINDAN BAKIŞ
Güncel Nis 23, 2024
Sizleri, dünyanın neresinde olduğunuzun önemini yitirdiği noktada tamamen size odaklı bir terapi yönetimi ile tanıştırmak isteriz. Online terapi sayesinde konfor alanınızdan ödün vermeden destek alabilir, mental sağlığınızı korumaya devam edebilirsiniz. Gelin, online terapi yöntemini yakından inceleyelim.
Online terapi, gelişmiş dijital dünya teknolojisi sayesinde bir uygulama uzağınızda diyebiliriz.
Çeşitli uygulamalar ile alanında uzman psikiyatriler ile danışanları bir araya getirirken, zaman ve mekân sorunsalını tamamen ortadan kaldırmaya yönelik tasarlanan bir sistem denilebilir.
Online terapi sürecinde almayı talep ettiğiniz hizmet tarafınıza kısa bir e-posta, mesaj, video konferans veya çevrimiçi sohbet yöntemi ile sunulabilir. Bu sayede evinizin rahatlığı veya ofisinizdeki kısa bir mola zamanı içerisinde rahatlıkla terapiye katılabilir, kendi aydınlanmanızı yaşayabilirsiniz.
ONLİNE TERAPİYE KİMLER KATILMALI?
Online terapi, birçok nedenden ötürü tercih edilmesi gereken ve alanında uzman online psikolog tarafından yönetilmesi gereken bir süreçtir. Bu noktada yaş, cinsiyet, konum ve unvan gibi temel statülerin aksine online terapi, her yaştan bireye bireysel metotlar sunan uzmanlar sayesinde kişiye farkındalık kazandırarak etkin çözümler üretilmesine olanak sunmaktadır.
Ulaşım ve randevu gibi karmaşık süreçlerin dışında yapılan online terapi, bireylerde meydana gelen sorunları birebir konuşma yöntemi sayesinde aşarak kişinin yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefler.
Elbette bir çoğumuzun aklında online terapiye kimler katılmalı? sorusu mevcut.
Ciddi zihinsel sorun yaşayanlar, dikkat ve odaklanma sorunu olanlar ve acil durum riski taşıyan bireylerin haricindeki herkes dilediği zaman online terapi alabilir.
Online terapi evresinde uzman psikolog tanı sonrasında danışana “Bilişsel Davranışçı Terapi – BDT”, “Diyalektik Davranışçı Terapi – DBT” veya “Duygu Odaklı Terapi – EFT” terapilerinden uygun olanını seçerek, danışanına uygular ve terapi süreci tamamlanınca, danışandan aldığı seans evreleri hakkında duygu ve düşünceleri öğrenilir.
Burada ki esaslı amaç; bireye uygulanan metodun kişiye kattığı yarar, kişinin bireysel başa çıkma evresi ve kabulleniş, kişinin yaklaşımı ve duygu durum evresi ölçülerek tercih edilen seansın kişiye olan faydasını belirlemektir.