(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-9741094319890633", enable_page_level_ads: true });
X

Beyaz Mobilyalar Nasıl Temizlenir?

Beyaz, sizin de ev dekorasyonunda vazgeçilmez renklerinizden mi?

Keşke göze hoş geldiği kadar temiz de kalsa…
Aşağıdaki pratik yöntemleri aklınızın bir köşesinde bulundurun, beyaz mobilyalarınız hep ilk günkü gibi pırıl pırıl kalsın.

1. Tozu almak için nemli bir sünger ya da yumuşak bir bez kullanın.

Toz, her tipteki ahşap mobilyalar üzerinde birikir. Beyaz mobilyalar da bir istisna değildir. Tozunu alacağınız bez ya da sünger, aşındırıcı bir yüzeye sahip olmamalı. Eski bir pamuklu t-shirt parçası bu iş için en uygun materyaldir.

2. Küfleri temizlemek için sirke bazlı temizleme solüsyonu kullanın.

Eğer mobilyalarınızda küflenmelerin başladığını farkettiyseniz, bunu gidermenin en iyi yolu ev yapımı beyaz sirkeli temizlik suyudur. 2 ölçek sıcak suya bir ölçek beyaz sirke ekleyin ve iyice karıştırdıktan sonra boş bir spreyli şişeye boşaltın. Küflü yere sıktığınız sıvıyı birkaç dakika sonra yumuşak bir süngerle silin. Ardından solüsyonu nemli bir bezle mobilyadan tamamen temizleyin.

3. Sıyrıkları gidermek için ahşap mobilya cilası kullanın.

Beyaz mobilyalarınızda sıyrıklar oluştuysa, mobilyada daha önce kullanılan marka ahşap cilası edinin. Cilayı uygulama şekli üründen ürüne değişir. Birçok ahşap cilasını gözden çıkarabileceğiniz eski bir pamuklu t-shirt parçası ile yüzeye ovarak uygulayabilirsiniz.

4. Lekeleri çıkarmak için aşındırıcı olmayan lif kullanın.

Hafif nemli bir lif ile özellikle lekeli bölgeye yoğunlaşarak düz ve kısa hareketlerle mobilyanızı temizleyebilirsiniz.Leke çıktıktan sonra kağıt havlu ile mobilyadaki bütün nem yok olana kadar silin. Böylelikle küflenme ihtimalini ortadan kaldırmış olursunuz.

modamanya:
İlgili Yazılar