(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-9741094319890633", enable_page_level_ads: true });
X
    Kategoriler: Güncel

Mebbis Nedir?

Mebbis açılımı Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemi olan bir oluşumdur. Son zamanlarda oldukça merak edilen ve popüler olan Mebbis sistem olarak tüm eğitim camiası tarafından kullanılıyor. Mebbis, eğitim ile ilgili işlemleri kolaylaştırmaya yarıyor. Öğretmenler öğrenciler ve veliler bu sistem sayesinde pek çok işlemi bir arada yapıyorlar. Bu sayede resmi işler dolandırılmadan basit bir yolla halloluyor. Bildiğiniz üzere eğitim, çok yoğun bir sektördür. Bu yüzden tüm öğretim personellerinin, özellikle öğretmenlerin işlerini dinamik bir şekilde yönetmeleri gereklidir. Eğitim kadar şart bir husus yoktur. Teknolojinin imkanlarından da faydalanmak eğitim için kaçınılmaz olur. Resmi okul öncesi kurumlar, ilkokul, ortaokul, imam hatip ortaokulları dahil pek çok seviyede öğrenci bu sistemden faydalanmaktadır.

 

Mebbis hakkında bilgi sahibi olmak için “Mebbis ne işe yarar, sağladıkları kolaylıklar nelerdir?” gibi soruları cevaplamakta fayda var.

 

https://mebbis.meb.gov.tr/

Mebbis Ne İşe Yarar?

Mebbis Milli Eğitim Bakanlığı ile doğrudan bağlantılı bir uygulama olduğu için Milli Eğitim Bakanlığı’ nın sağladığı tüm hizmet ve olanaklardan yararlanmamızı sağlıyor. Mebbis öğrenci ve öğretmen arasındaki bağlantıyı kolaylaştırıp, işleri hızlandırır. Ayrıca Mebbis sadece öğretmenler için değil, müdürler, idari personeller için de iş görür bir uygulamadır. E- yatırım işlemleri, personel işlemler, halk eğitim işlemleri, e-okul, e-taşınır, açık öğretim işlemleri, e-burs işlemleri, evrak işlemleri gibi işlemler gerçekleşmektedir.

 

Mebbis modülleri arasında pek çok seçenek buluyor. Bunlar; devlet kurumları modülü, e-yatırım işlemleri, meis modülü, meis sorgu modülü, e-alacak modülü, tefbis modülü, egitek sınav modülü, özel MTSK modülü, özel öğretim kurumları modülü, RAM modülü, TKB modülü, performans yönetim sistemi modülü, EBİTEFO-BİTEFO modülü, MEB internet erişim modülü, yönetici modülü, mal, hizmet ve yapım harcamaları modülü, kitap seçim modülü, sosyal tesis modülü, e-mezun modülü, döner sermaye modülü, İlköğretim Kurum Standartları modülü, özürlü birey modülü, öğretmenevleri modülü, faaliyet modülü, okul gelişim programı modülü gibi seçenekler ve işlemlerdir. Bunun dışında Mebbis faaliyetleri sendika, hizmet puanı, izin işlemleri, hastalık refakat izinleri, kişilerin özlük ve kimlik hakları dahil hizmet yılları hakkındaki tüm bilgiler bu çatı altında birikmektedir.

 

Mebbis Nasıl Kullanılıyor?

Mebbis uygulamasını kullanabilmek için ilk olarak bir kullanıcı adınız ve şifreniz olmalı. Bu bilgiler için bağlı bulunduğunuz okul müdürlüğüne başvurabilirsiniz. Mebbis internet sitesine girmelisiniz. Daha sonra ise kullanıcı adı, şifre ile güvenlik kody bilgileri açılan ekranda belirlenmiş ve bağlantılı yerlere girilmelidir. Bilgilerin doğruluğunu kontrol ettikten sonra “giriş” butonuna basmalısınız. Açılan ekranda işleminizi gerçekleştireceğiniz sekmeyi seçmelisiniz. Bundan sonrası sizin kurum ve kişiler arasındaki işleriniz ile alakalı olacaktır. Geçtiğimiz sene de bu sene de oldukça sık bir şekilde Mebbis kullanılmıştır. Hem sistemin öğretmenlere kullanmayı zorunlu kıldığı noktalar, hem de öğretmenlerin işlerini kolaylaştırmak için eklenmiş bölümler vardır.

Mebbis Şifrenizi Unuttuysanız Tıklayın: https://mebbis.meb.gov.tr/sifrehatirlat.aspx

modamanya:
İlgili Yazılar